A continuació, us facilitem alguns consells pràctics per aquells pares que tenen fills que han de fer servir ulleres, ja que segurament dubten sobre la forma de les ulleres o com actuar si el nen no vol:

Ulleres de pont baix o fins i tot invertit

El pont de les ulleres es la unió entre les lents dels ulls. Si el pont està a la part superior, al desplaçar-se sobre el nas xato dels nens, ells de seguida miren per sobre de les ulleres.

Ulleres rodones i ovalades

Per evitar que els nens mirin per sobre de les ulleres, aquestes no han de ser rectangulars de poca altura.

Muntures de pasta

Les ulleres de pasta s’adapten millor que les metàl·liques, ja que aquestes últimes es recolzen mitjançant unes plaquetes de silicona a la part laleral del nas. Com els nens tenen el nas més petit, les plaquetes de seguida s’afluixen i les ulleres es descendeixen. 

Comprovar que l’ull  quedi centrat respecte a la lent

A més a més, al mirar cap a dalt i abaix, el nen ha de seguir mirant per dins de la lent sense que li molesti la muntura. En els nadons és millor escollir una muntura tova (de silicona, per exemple) ja que permet que el nen es recolzi sobre aquestes, quan es queda adormit en el cotxet de passeig.

Ulleres mal adaptades

L’ull queda descentrat respecte a la muntura i en quant miri cap a dalt li molestarà el marc de l’ullera.

En nens petits utilizar sistemes per evitar que les ulleres es perdin o es ratllin

Un bon mètode és que de les varilles de les ulleres surti un cordó, subjecte mitjançant un imperdible al jersei del nen (per l’esquena).

Les ulleres com element positiu

Si el seu fill té 3 o 4 anys, deixa’l que participi a l’elecció del color de la muntura. Això li farà sentir important i li farà més il·usió portar ulleres. Digues-li que les ulleres són seves i que encara que altres nens se les vulguin provar no se les ha de deixar. Això convertirà l’ullera en un objecte de desig del qual ell és el posseïdor.

És molt important que no senti comentaris del tipus “Pobret!” o “Què mala sort. Ha de portar ulleres!”

Fes-li fotos divertides amb ulleres per a que es vegi guapo i, sobretot, no li facis treure les ulleres per fer-li una foto a menys que sigui imprescindible.

Tenir ulleres de recanvi

És bo que els nens tinguin dues ulleres, ja que no és raro que les trenquin o se les deixin.

Amb nens més grans

Hem d’intentar ser més condescendents, ja que per ells significa un canvi de la seva imatge i ho veuen com una cosa negativa. En aquests casos és molt important que ells escolleixin la muntura, informar-lis de les modes, permetre’ls que tinguin més d’una ullera (una per la escola i una altra “per sortir”).